5 de enero de 2013

TORTELL DE REIS

Acabat de sortir del forn!!! mmmm quina oloreta.

A casa ja fa dos anys que el dia de Reis esmorzem Tortell de Reis fet per nosaltres. Hem substituït alguns ingredients d'origen animal com la llet i la mantega per derivats de la soja, el sucre blanc per moreno, i la farina l'hem escollida de Kamut, tot i que crec que aquest any farem servir la de força bio. Esperem que aquesta adaptació us agradi tant com a nosaltres. BON DIA DE REIS I FELIÇ ANY NOU
TORTELL DE REIS A LA NOSTRA MANERA



Ingredients:

Llevat de panadería           1 sobre

Farina de Kamut                  450g

Aigua d’azahar                     15ml

Suc taronja                             35ml

Ous batuts                          3

Mel                             1 xorret

Sucre morena          100g

Ratlladura de ½ taronja

Mantega fosa de soja   75g

Rodantxes detaronja natural per guarnir- Sucre per ensucrar-les

Pinyons i ametlles per guarnir

Llet de soja 100ml

Paper per forrar safata del forn.

En un bol i tots els ingredients a temperatura ambient, barregem la llet, l’aigua d’azahar, el suc de taronja, afegim 2 ous batuts, un xorret de mel, el sucre i la ratlladura de la taronja, la mantega fosa i ho barregem tot fins que s’ajunti. Després hi afegim el llevat i la farina i ho mesclem amb una cullera, un cop la massa estigui lligada ho deixem reposar unes 2 hores i mitja en un lloc no fred.

Tallem la taronja i la cubrim amb sucre, i deixem que reposi. Mentre enfarinem el marbre i tirem la massa reposada a la que anirem donant forma de bola amb les mans ben untades d’oli.

Posem la safata del forn i la cubrim amb paper, hi tirem la bola i li anem donant forma de tortell, el forat del mig ha de ser mooooolt gran. Amaguem les sorpresas (figureta i faba) dins el tortell embolicats en paper film, tornem a donar forma al tortell perquè no es noti que hi són.

Pintem el tortell amb ou batut i damunt adornem amb les rodantxes de taronja ensucrada, el sucre d’aquestes, pinyons (i el que ens vinguí de gust!).

Ho deixem reposar . Nosaltres ho deixem tota la nit de Reis i al matí quan ens llevem el couem i el mengem per esmorzar.

Taula d'esmorzar de Reis...quina il·lusió!
Per coure’l, pre-escalfem el forn 180ºC i un cop calent  couem el tortell uns 25 minuts fins que quedi daurat.

Bon matí de Reis!!!!! Esperem que us agradi…